Litt om innholdet i ei uke på Aarholt-tunet leirskole i Stokke, Vestfold

Aarholt-tunet leirskole er en ”uteskole” som gir elevene opplevelser og utfordringer i naturen, skogen og med dyr på bondegård. Elevene opplever utvikling, egenmestring, samhandling, kos, gøy, vennskap, dyr.

På leirskolen er det frivillig dyrestell og kos av sauer, kaniner, marsvin, høner og haner for å nevne noen. Også tilpasset allergikere.
På nabogården får elevene være med å se på melking av kuer og børsting av dem. På leirskolen vil de også være med på brødbaking i gammel steinovn, klipping av sau og laging av små ullgjenstander, og trefelling. Med andre ord bearbeiding av råvarer fra korn, ull og tre.

Klassen opplever lagsamarbeid, samhold, glede, utfordringer og mestring i et koselig, trygt og trivelig miljø. Aarholt-tunet leirskole er en anbefalt leirskole av norsk leirskoleforening. Aarholt-tunets personale vil gjøre sitt ytterste for at leirskoleuka skal bli minnerik, lærerik og spennende.

Leirskolen grenser ned til elv og vann hvor vi har flåtepadling og fisking. Her har vi bygget opp et Villmarkstun. Og en kan sove ute både her og i Bøketunet, det andre ute-tunet leirskolen har.

Det er mange spenstige mestringsaktiviteter hvor du selv setter deg nye mål hele tiden. Her er alle vinnere. (Bildet nedenfor er fra Tarzan-løypa).
Måltider: Det er fire måltider pr. dag: frokost, matpakke, middag, kveldsmat, og elevene trenger ikke gå sultne gjennom dagen selvom de forbrenner mye gjennom aktivitet.
Fritid: Stedet har trampoline, smashballer, tarzanbruer, dyr for kosing og ballaktiviteter som kan benyttes i fritid. Hovedaktivitetene varierer hver dag.
I linken nedenfor er noen eksempler på hva en dag kan inneholde:

Les mer om innholdet i en leirskoleuke i et klikkbart infohefte.


Tegning: Inga-Hilde Breivik, www.leirskolen.no
Aarholt-tunet leirskole, tegning: Inga-Hilde Breivik
flåte_padling_Villmarkstunet,_leirskole
Flåtepadling i Villmarkstunet
bokeknopp_leirskolen
Bøke-knopp i utvikling, Aarholt-tunet leirskole
sau_Aarholt-tunet, leirskolen
En av leirskolens kosne sauer
Klatreveggen på Aarholt-tunet leirskole
Klatreveggen på leirskolen har tre vanskelighetsgrader
ku-børsting, Aarholt-tunet leirskole
En dag er vi i kufjøset på nabogården
bålkos_villmarkstunet
Bålkos i Villmarkstunet
Burma_bru_Aarholt-tunet_leirskole
6 meter over bakken i Burma-brua
Tarzan-løypa på Aarholt-tunet leirskole
En av broene i Tarzanløypa
natt_over_tunet
Natt over leirskolen