Fra Gjesteboka


"En skole som kommer igjen"

Det har gått noen uker etter et supert opphold hos dere. Vi har landet og er tilbake i hverdagen og har tatt i bruk det vi lærte på dypere plan hos dere. Elevene er strålende fornøyd. Takk for at dere åpner gården for et så flott tilbud. Dere har noen flotte leirskolelærere som viser et utrolig positivt og brennende engasjement.
"Jente fra 7.kl i Drammen - høstuke"

Vi har hatt et herlig opphold. Allerede i starten av uka var vi på Bruskassene, Burmabrua og Balansering over myra. Alle syntes dette var topp, og Svein hadde faktisk helt rett, vi vokste faktisk inni oss. Dere er utrolig morsomme og ekte og vi har hatt det vedig moro med dere og lært mye forskjellig.

"Leirskole på våren"

Det var et flott og innholdsrikt leirskoleopphold dere gav oss. Det var en uke med rike opplevelser både i forhold til mennesker, dyr og utfordringer som både elevene og vi voksne satte pris på. Dere var vennlige, rause og tydelige. Vi husker de spennende historiene fra gamle dager som Odd Jarle fortalte, de morsomme lekene og sangene som Svein lærte oss, brødbakingen som er de beste brødene vi noen gang har spist og ikke minst alle dyrene; sauene og kaninene ble våre beste venner for en uke. Den flotte dagen i Villmarkstunet var en eneste stor opplevelse som startet med teamlek og endte med flåtepadling. Å få lov til å besøke kufjøset og være bonde og budeie for en dag var stort.

Elevene er stolte av å ha melket og syntes det var morsomt å lære.
Den spennende power-løypa har satt spor. Spesielt tarzanløypa og bruskasseklatringen var utfordrende, og for ikke å glemme klatreveggen. Dette er ikke hverdagskost for elevene. En uke på Aarholt-tunet har satt spor.

Av en klasse på 18 elever var det en eneste elev som siste dagen sa at det hadde vært sånn passe. Jeg ble litt overrasket for jeg syntes å oppleve at han hadde hatt det fint. Da vi snakket om leirskolen mandag etter at vi kom hjem sa han at han savnet leirskolen, og at det var det beste han hadde vært med på.

Til slutt på vi nevne den nydelige maten. Både sundt og godt. Jeg opplevde ingen som grein på nesa og alle gikk mette og fornøyde fra bordet hver eneste dag. Dere har et flott og spennende opplegg for en ukes leirskole, men i ettertid tenker jeg at det som gjorde denne uka til en spesielt fin opplevelse er dere voksne som på en nær og rolig måte tok oss med inn i deres verden, og at vi fikk oppleve å være en del av den. Vi takker for et flott opphold. Jeg håper virkelig at jeg kommer tilbake med min neste klasse. Hilsen Kirsten Høy. Brattsbergkleiva skole, Skien.

"Klasse 7B"

”Sol, regn, dyrestell, dykrekos, landbruk, skogbruk, gårdsdrift, natursti, leirbål, Fredriklia, ande-egg/ kyllingredding, saueull, brødbaking, klatring, sang, leker, god og rikelig mat, eventyr, historier, trampoline, eggåpning, lappesteking på takke, halmhopping, lommelyktsafari, gapahuk, beverelva, foto, miljøet og turer i mørk skog er noe av det elevene i 7B har opplevd denne flotte uka. Helt til slutt vil jeg få nevne omsorgen og hjertevarmen som Ingfrid og Svein og de andre på Aarholt-tunet leirskole deler raust ut”.


2015 Min beste uke på skolen

Vi treffer igjen en gutt som for flere år siden var hos oss på leirskole. Han bare må fortelle: "Vet dere hva. Uka på leirskole på Aarholt-tunet var den beste uka i hele skoletiden min." Vi lurer på hva han egentlig mener med det, og svaret kommer klart å tydelig: "På skolen satt jeg bare stille og hørte på lærerne mine, mens her på leirskolen fikk jeg være med å gjøre ting."


Tegning: Inga-Hilde Breivik, www.leirskolen.no
Aarholt-tunet leirskole, tegning: Inga-Hilde Breivik
flåte_padling_Villmarkstunet,_leirskole
Flåtepadling i Villmarkstunet
bokeknopp_leirskolen
Bøke-knopp i utvikling, Aarholt-tunet leirskole
sau_Aarholt-tunet, leirskolen
En av leirskolens kosne sauer
Klatreveggen på Aarholt-tunet leirskole
Klatreveggen på leirskolen har tre vanskelighetsgrader
ku-børsting, Aarholt-tunet leirskole
En dag er vi i kufjøset på nabogården
bålkos_villmarkstunet
Bålkos i Villmarkstunet
Burma_bru_Aarholt-tunet_leirskole
6 meter over bakken i Burma-brua
Tarzan-løypa på Aarholt-tunet leirskole
En av broene i Tarzanløypa
natt_over_tunet
Natt over leirskolen